Energieadvies

Voor energieadvies kan er onderscheid worden gemaakt tussen door de overheid vereiste verplichtingen en voor hiervan losstaand energieadvies voor particulieren of bedrijven.

Het EPA advies is ontstaan binnen Europa ter stimulering van het toepassen van energiebesparende maatregelen en apparaten in de bestaande bouw. Doel is dat elke woning of bedrijfspand een energielabel krijgt. Binnen de EU zijn er per land andere invullingen. Voor Nederland is in 2015 het zogenaamde vereenvoudigde energielabel ingevoerd. Daarnaast is voor verhuurders het energielabel met energie-index nodig en is bij huurderwisseling of bij verkoop een certificaat met energie-index verplicht. Dit geldt ook voor bedrijfspanden. Niet beschikbaarheid van de vereiste labels of certificaten kan leiden tot boetes.

Onze producten:

Product Prijs *) (incl. btw)  Voor wie?  Opmerking
Definitef maken van het voorlopige energielabel als erkend deskundige  € 19,00 Particuliere woningeigenaar Via de internetapplicatie kan door de eigenaar worden ingelogd en kan zelf worden gewijzigd. Dan bij keuze erkend deskundige kiezen voor dBCOM
Energiecertificaat voor woning met energie-index  € 150,00 Verhuurder en particuliere woningeigenaar Nodig voor verhuur met puntensysteem en/of als ijkpunt voor een verbetering van de woning t.b.v. subsidies of leningverstrekking.
Maatwerkadvies voor woning met energie-index  € 250,00 Verhuurder en particuliere woningeigenaar Geeft inzicht in mogelijke maatregelen ter verbetering van de energiezuinigheid, kosten, baten, terugverdientijd.
Analyse elektriciteitsverbruik,  € 100,00 **) Particuliere woningeigenaar, ook voor bedrijven Analyse van actuele elektriciteitsverbruik, opsporen van grote verbruikers, advies voor besparingsmaatregelen met terugverdientijd.
EPA-U certificaat met index, prijsindicatie voor kleine bedrijfsruimte of winkel  € 350,00 Verhuurder of eigenaar van bedrijfsruimte Sinds 1 juli 2015 verplicht met name van belang bij huurderswissel of verkoop.
EPA-U certificaat met index voor grotere bedrijfsruimtes, kantoren e.d.  op aanvraag Verhuurder of eigenaar van bedrijfsruimte Sinds 1 juli 2015 verplicht met name van belang bij huurderswissel of verkoop.
EPA-U maatwerkadvies met index voor kleine en grote bedrijfsruimtes, kantoren e.d.  op aanvraag Verhuurder of eigenaar van bedrijfsruimte Geeft inzicht in mogelijke maatregelen ter verbetering van de energiezuinigheid, kosten, baten, terugverdientijd.

*) bij grotere aantallen zijn kortingen mogelijk
**)
prijs voor gemiddelde woning, voor grotere woningen of bedrijven prijs op aanvraag

 

 

 

 


Zomereik 48 5682 HH Best The Netherlands
Tel.: 0499 392261
e-mail: info@dbcom.nl