Energieadvies

Voor energieadvies kan er onderscheid worden gemaakt tussen door de overheid vereiste verplichtingen en voor hiervan losstaand energieadvies voor particulieren of bedrijven.

Het EP-advies is ontstaan binnen Europa ter stimulering van het toepassen van energiebesparende maatregelen en apparaten in de bestaande bouw. Doel is dat elke woning of bedrijfspand een energielabel krijgt. Binnen de EU zijn er per land andere invullingen. Voor Nederland is met ingang van 2021 weer een nieuw systeem ingevoerd. Het zogenaamde vereenvoudigde energielabel voor woningen is afgeschaft. Bij huurderwisseling of bij verkoop is een energielabel verplicht. Dit geldt ook voor bedrijfspanden. Niet beschikbaarheid van de vereiste energielabels kan leiden tot boetes.

Wij hebben inmiddels de vereiste examens met goed gevolg afgelegd en kunnen energielabels verzorgen voor zowel woningbouw als utiliteit.

Onze producten:

Product Prijs (incl. btw)  Voor wie?  Opmerking
EP-W energielabel voor woning tot 200 m2  € 190,00 Verhuurder en particuliere woningeigenaar Verplicht, met name van belang bij huurderswissel of verkoop.
EP-W energielabel voor woning tussen 200 en 500 m2  € 275,00 Verhuurder en particuliere woningeigenaar Verplicht, met name van belang bij huurderswissel of verkoop.
EP-W maatwerkadvies met energielabel voor kleine en grote woningen  op aanvraag Verhuurder en particuliere woningeigenaar Geeft inzicht in mogelijke maatregelen ter verbetering van de energiezuinigheid, kosten, baten, terugverdientijd.
EP-U energielabel, prijsindicatie voor kleine bedrijfsruimte of winkel ( 50-100 m2)  € 395,00 Verhuurder of eigenaar van bedrijfsruimte Verplicht, met name van belang bij huurderswissel of verkoop.
EP-U energielabel voor grotere bedrijfsruimtes, kantoren e.d.  op aanvraag Verhuurder of eigenaar van bedrijfsruimte Verplicht, met name van belang bij huurderswissel of verkoop.
EP-U maatwerkadvies met energielabel voor kleine en grote bedrijfsruimtes, kantoren e.d.  op aanvraag Verhuurder of eigenaar van bedrijfsruimte Geeft inzicht in mogelijke maatregelen ter verbetering van de energiezuinigheid, kosten, baten, terugverdientijd.
Analyse gas- en elektriciteitsverbruik, analyse met warmtebeeldcamera  op aanvraag Particuliere woningeigenaar, ook voor bedrijven Analyse van actueel gas- en elektriciteitsverbruik, opsporen van grote verbruikers en warmtelekken, advies voor besparingsmaatregelen .

 

 

 

 

 


Zomereik 48 5682 HH Best The Netherlands
Tel.: 0499 392261
e-mail: info@dbcom.nl