Pompunits

Voor regenwatersystemen waarbij met een druksysteem wordt gewerkt is het gebruik van een van onze pompunits aan te bevelen. Dit vereenvoudigt de installatie, omdat alle benodigde specifieke onderdelen zijn voorgemonteerd.
Voor andere systemen, bijvoorbeeld om alleen een regenton te vullen of om alleen de tuin te sproeien, of als er alleen een toilet wordt toegepast zijn er eenvoudigere oplossingen mogelijk.

Werking van de pompunits

Het regenwater wordt door een pomp uit de tank naar de diverse tappunten gebracht. De pomp schakelt automatisch aan wanneer bijvoorbeeld een kraan wordt geopend. Wordt de kraan weer gesloten, dan schakelt de pomp uit. Verder zorgt de pompunit er voor dat ook als de regentank bijna leeg is het systeem gewoon blijft werken. Er wordt dan op drinkwater overgeschakeld.

Er zijn twee oplossingen voor het realiseren van een pompunit. Ofwel wordt een pompunit in de woning geplaatst met daarin een aanzuigende pomp, of er wordt een dompelpomp in de tank toegepast. In het eerste geval kan de drinkwatersuppletie plaatsvinden in de pompunit. Bij gebruik van een dompelpomp is dit niet mogelijk en wordt er drinkwater naar de tank gevoerd om hier een minimumniveau te handhaven.


SUPER RAIN basic

Deze module bevat alle onderdelen die nodig zijn voor een professioneel regenwatersysteem, inclusief de pomp. De in de tank geplaatste vlotterschakelaar met een schakelweg van 5 cm geeft aan of de pomp over moet schakelen op drinkwater wanneer de tank bijna leeg is. Afm. 62 x 55 x 25 cm (h x b x d)
De zuigleiding mag maximaal 15 m lang zijn en de zuighoogte mag maximaal 3,5 m zijn. De zuigleiding moet continu stijgend naar de pomp worden gelegd.


De Superrain Basic bevat:
– een horizontale centrifugaalpomp
– een drukregelaar met terugslagklep
– een leidingwatersuppletiesysteem met omschakelklep

Voordelen zijn verder:
– grote capaciteit, 20 m opvoerhoogte en 15 l/min
– volledig automatisch werkend.
– minimaal leidingwaterverbruik door toevoer direct aan de pomp. (via suppletiebox)
– minimaal aantal verbindingen tussen tank en woning (zuigleiding en kabel voor vlotterschakelaar)

Prijs incl. btw . . . . . . € 929,00


REMO dB1

Deze module bevat alle onderdelen die nodig zijn voor een professioneel regenwatersysteem. De module is ontwikkeld voor toepassing in combinatie met een dompelpomp in de tank. Alle benodigde onderdelen zijn voorgemonteerd op een multiplex plaat Afm. 60 x 30 x 13 cm (h x b x d ). De eveneens in de tank geplaatste vlotterschakelaar schakelt om als de tank bijna leeg is. Hierdoor wordt de klep geopend die verbonden is met de drinkwaterkraan en stroomt er drinkwater naar de tank. Door de minimale schakelweg van circa 5 cm wordt niet meer drinkwater naar de tank gebracht dan nodig.

De module bevat:
– een drukregelaar met terugslagklep
-- een elektrische klep voor de toevoer van drinkwater
– een trechter voor leidingwatersuppletie
– afsluitkraan en 2 aftappunten
– geluidsisolerende gewapende slangen

Voordelen zijn verder:
– uiterst eenvoudige en niet critische installatie
– compacte afmetingen
– grote capaciteit, afhankelijk van de toegepaste pomp
– geen critische zuigleiding (de suppletiebuis dient wel onder afschot te worden gelegd)
– geen pompgeluiden in huis
– volledig automatisch werkend.

 Uitvoering  Prijs incl. btw:
Remo dB1 (zonder suppletie)  € 181,00
Remo dB1+ suppletieunit met drijfschakelaar  € 329,00
Remo dB1+ suppletieunit met drijfschakelaar +Regen Star Super 1000 pomp met 10 m rubber drukslang, alle aansluittules met voetjes en drijvende aanzuiging, dus geheel compleet, alleen verder nog tank en filter nodig en standaard installatiemateriaal  € 823,00


Zomereik 48 5682 HH Best The Netherlands
Tel.: 0499 392261
e-mail: info@dbcom.nl