Accessoires voor regenwatersystemen

Losse onderdelen waarmee zelf een regenwatersysteem kan worden opgebouwd of uitgebreid. Tevens slangen, nippels, verloopstukken en alle andere dingen die nodig zijn.

 

Leidingwatersuppletiemodule

bestaande uit een 230 V magneetventiel (1/2" messing) met 1,5 meter kabel en een vlotterschakelaar met 15 m kabel. Toepassing: De vlotterschakelaar wordt circa 20 cm boven de bodem van de tank bevestigd. Als de tank bijna leeg is schakelt de vlotterschakelaar de magneetklep aan, waardoor drinkwater in de tank stroomt. Hierdoor wordt altijd een bepaald minimumniveau in de tank gerealiseerd. Deze drijfschakelaar heeft een zeer korte schakelweg van circa 5 cm. Hierdoor wordt drinkwater bespaard omdat niet meer drinkwater in de tank stroomt dan strikt nodig is.
Prijs incl. btw . . . . . . € 149,00

 

Vlotterschakelaar LAAG = MAAK

Deze vlotterschakelaar met 15 m kabel en schakelstekker maakt contact bij het dalen van het waterniveau en is daardoor geschikt voor:

minimumniveaubewaking van een tank of
schakelen van drinkwatersuppletie in combinatie met een magneetklep

Prijs incl. btw . . . . . . € 49,00

 

Vlotterschakelaar HOOG = MAAK

Deze vlotterschakelaar met 15 m kabel en tussenstekker verbreekt contact bij het dalen van het waterniveau en is dus geschikt voor:

droogloopbeveiliging van een pomp of
maximumniveaubewaking van een tank,
overloopbeveiliging, bijvoorbeeld voor het automatisch leegpompen van een kelder.

Prijs incl. btw . . . . . . € 49,00

 

Schakelstekker

Wordt gebruikt in combinatie met een vlotterschakelaar om een via een stekker aangesloten pomp of klep te schakelen. (is bij de bovenstaande vlotterschakelaars inbegrepen)
Prijs incl. btw . . . . . . € 9,00

 

Leidingwatersuppletiemodule VRC-1

Elektronische suppletiemodule met een uiterst exacte elektrische waterniveaumeting. (Niveauverschil enkele mm). Hierdoor wordt niet meer drinkwater aan het reservoir toegevoerd dan strikt nodig is. Tevens een droogloopbeveiliging van de pomp. Als na een bepaalde tijd suppleren het niveau niet is gestegen wordt ter beveiliging de pomp afgeschakeld. Wordt compleet geleverd inclusief sensor, magneetventiel en trechter. Indicatie d.m.v. LED's.
Prijs incl. btw . . . . . . € 219,00

 

Leidingwatersuppletiemodule VRC-6W

Elektronische suppletiemodule met waterstandsindicatie d.m.v. LED BAR-display in 10 % stappen. Het waterniveau wordt gemeten volgens de capacitieve methode. Een zeer betrouwbaar systeem. Het apparaat verzorgt de drinkwatersuppletie en stuurt de pomp. Tevens droogloopbeveiliging van de pomp. Diverse microprocessorgestuurde controlefuncties. Wordt compleet geleverd inclusief sensor, 15 m meetkabel, magneetventiel en trechter.
Prijs incl. btw . . . . . . € 289,00

 

Waterniveaumeter VRC-6A

met preciese LED BAR display waterstandsindicatie in 10 % stappen. Werkt volgens de capacitieve methode. Deze module heeft geen schakelfuncties. Werkt op 9V batterij. Een losse netvoeding is leverbaar voor continu-uitlezing.

Prijs incl. btw . . . . . . € 159,00

losse netvoeding . . . . . € 12,00

  Waterniveaumeter VRC-6A2

Zeer nauwkeurige waterniveaumeting in 1 % stappen door 7-segments numerieke LCD display. Werkt volgens de capacitieve methode. Deze module heeft geen schakelfuncties. Werkt op 9V batterij. Een losse netvoeding is leverbaar voor continu-uitlezing.

Prijs incl. btw . . . . . . € 169,00

losse netvoeding . . . . . € 12,00

  Magneetklep

Wordt samen met een vlotterschakelaar gebruikt om drinkwater in de tank te laten stromen. (suppletie). Alleen geschikt voor drinkwater. Duitse kwaliteitsklep Buschjost voorzien van 2 messing 1/2 inch pijpjes voor gemakkelijke montage
Prijs incl. btw . . . . . . € 99,00
     

 

Watermeter

(niet gecalibreerd) Merk Elster, Type S100. Om bij te houden wat u bespaart ! Aansluitingen 2 x 1 "
Het afleesgedeelte kan in elke positie worden gedraaid.
Prijs incl. btw . . . . . . € 39,00

 

Drijvende aanzuiging

De professionele drijvende aanzuiging voor gebruik met aanzuigende pompen, waardoor altijd schoon water uit de tank wordt aangezogen. De zuigkorf die aan de drijfbal hangt zuigt aan op circa 10 cm onder het wateroppervlak. Wordt geleverd zonder slang compleet met voetklep, filterkorf en drijfbal, 2 messing slangtules en 2 RVS slangklemmen. Zuigslang kan op maat worden meegeleverd. Zie verderop in de tabel.
Prijs incl. btw . . . . . . € 39,00

 

Drukregelaar

Deze module schakelt de pomp automatisch aan als de druk zakt als bijvoorbeeld een kraan wordt geopend. Wordt er geen water meer verbruikt, dan wordt de pomp uitgeschakeld. Aansluitingen 2 x 1" buitendraad.
Druk circa 1,8 bar
Prijs incl. btw . . . . . . € 89,00
  Drukregelaar TEEPRES

Deze regelaar heeft naast de functies van bovengenoemde drukregelaar een ingebouwde elektronische pompbewaking. Deze detecteert abnormaal schakelgedrag, bijvoorbeeld veroorzaakt door een druppelende kraan en schakelt dan de pomp af. Hierdoor wordt defect raken van de pomp voorkomen. Verder is een drukmeter ingebouwd. Aansluitingen 1 x 1" buitendraad en 1 x 1" binnendraad. Een verloopsok van 1 "naar 3/4 " wordt gratis meegeleverd.
Schakeldruk circa 1,8 bar. Op verzoek sturen wij u de gebruiksaanwijzing als pdf.
Prijs incl. btw . . . . . . € 119,00

 

Instroomvat

Instroomvat voor rustige instroming van het regenwater, aansluiting 110 mm
Prijs incl. btw . . . . . . € 39,00

 

Overloopsifon

Sifon 110 mm met rooster tegen kleine dieren
Prijs incl. btw . . . . . . € 39,00
  Zuigslang 1"

Zwart pvc, gespiraliseerd, kan op elke lengte worden geleverd
Prijs incl. btw per m € 6,00
  Drukslang 1"

EPDM rubber, wordt geleverd in lengtes van 10, 15, 20, 25, 30 of 40 m
Prijs incl. btw per m € 9,00
  Gewapende slang 30 cm 1 "

Voor het aansluiten van de drukregelaar aan de drukslang.
Prijs incl. btw . . . . . . € 18,00
  Gewapende slang 50 cm 3/4"

Voor het aansluiten van de drukregelaar of pomp naar de leiding naar de verbruikers, geeft een flexibele verbinding en reduceert trillingen.
Prijs incl. btw . . . . . . € 15,00
  Soknippel 1 " bi -> 3/4 bui "

Voor het aansluiten van drukregelaar naar de leiding naar de verbruikers. Voor de TEEPRES regelaar is een ander verloopstuk nodig, dat wordt gratis meegeleverd.
Prijs incl. btw . . . . . . € 9,00
  Slangtule 1 "

Voor het aansluiten van een pomp op een 1 " slang
Prijs incl. btw . . . . . . € 5,00
  Slangtule 1 " 2-delig

Voor het aansluiten van de drukslang of zuigslang op de 1 " gewapende slang met rubberen afdichtingsring
Prijs incl. btw . . . . . . € 5,00
  RVS-slangklem

diameter 25-35 mm
Prijs incl. btw . voor 2 stuks. . . . € 4,00
  Regenmeter

Geeft draadloos aan hoeveel regen er per dag is gevallen en geeft bovendien de buitentemperatuur aan. Batterijen worden meegeleverd.
Prijs incl. btw . . . . . . € 29,00

 

 

 

 


Zomereik 48, 5682 HH Best The Netherlands
Tel.: 0499 392261
e-mail: info@dbcom.nl