Regenwatersystemen

Waarom regenwater gebruiken?
Omdat het zonde is om het ongebruikt weg te laten lopen. U kunt 50 % besparen op uw drinkwaterkosten en u bespaart tot 80 % op was- en antikalkmiddelen als u wast met regenwater. Autowassen met regenwater; geen kalkvlekken. Regenwater is uitstekend geschikt voor het begieten van tuinplanten enz. enz. In sommige gevallen bespaart u dubbel als de hoogte van de rioolheffing afhankelijk is van het aantal m3 drinkwater dat u afneemt. Steeds meer gemeentes geven subsidies bij de aanschaf van een regenwatersysteem of u krijgt een subsidie of u betaalt minder belasting als u geen regenwater loost op het riool. Informeer hiernaar bij gemeente en/of waterleidingbedrijf.

Naast deze financiele voordelen is het gebruik van regenwater ook van belang voor het milieu. Het overstorten van riolen bij heftige regenval waardoor het oppervlaktewater vervuild wordt, overstromingen, het dalen van het grondwaterniveau helpt u te voorkomen door regenwater op te slaan en te gebruiken en een eventueel teveel te infiltreren in uw tuin.

Regenwatersysteem
De keuze van een systeem is van vele factoren afhankelijk. Wij helpen u graag met de keuze. Neem contact met ons op en wij sturen u een voorstel. De basisopbouw van een regenwatersysteem is in de onderstaande tekening aangegeven.

Toelichting

Het regenwater dat op het dak valt wordt eerst gefilterd. Het filter kan worden geplaatst in de regenpijp, ondergronds, of in de tank.

Het gefilterde regenwater wordt opgeslagen in een opslagvat of in een tank. Een tank wordt meestal onder de grond geplaatst. Voordelen: koel, donker en vorstvrij. De tank wordt voorzien van een overloop, die overtollig regenwater afvoert naar riool of een infiltratie-unit.

Door middel van een pomp wordt het water uit de tank op druk gebracht zodat het gebruikt kan worden voor toilet, wasmachine, tuinsproeien e.d.
Er zijn 2 opties: een dompelpomp in de tank, of een aanzuigende pomp in de woning. Wij leveren ook complete pompmodules.

Er is ook vrijwel altijd een voorziening waardoor automatisch wordt omgeschakeld op drinkwater als de tank leeg is.

 

 

 

 

 


Zomereik 48 5682 HH Best The Netherlands
Tel.: 0499 392261 Fax.: 0499 390371
Email: info@dbcom.nl