Regenwaterfilters

Het water dat van het dak komt moet worden gefilterd voor het wordt opgeslagen. Er zijn filters voor montage in de regenpijp en voor ondergrondse plaatsing of voor plaatsing in de regenwatertank. Al onze filters zijn zelfreinigend en hebben een hoge efficiency.

 

Regenpijpfilter T33

Dit is een compact filter voor regenton en kleine regenwaterinstallaties. Het filter wordt in de regenpijp gemonteerd. Geschikt voor dakoppervlakken tot 80 m2. Het filter is van metaalgaas en filtert op 0.2 mm. Door de speciale vorm van het filter is rendement circa 90 % en is het filter zelfreinigend. Het filter werkt tevens als vulautomaat. Aansluiting voor slang 1.25 " (32 mm inwendig). Wordt geleverd met aansluitmateriaal voor een regenton en verloopstukken voor 80 mm regenpijp.
De montage is uiterst eenvoudig. Een handleiding wordt meegeleverd.Gebruik dit filter om uw regenton schoon te houden. Geen verstopte gieter meer! of gebruik de T33 als basis voor een eenvoudig systeem om uw toilet met regenwater te spoelen. Zie
toiletspoeling met regenwater.

Kleur grijs.
Prijs incl. btw . . . . . .€ 49,00

 
       Regenpijpfilter T50

Dit is een compact filter met grote capaciteit voor kleine en middelgrote regenwaterinstallaties, geschikt voor dakvlakken tot 100 m2. Het filter wordt in de regenpijp gemonteerd. Het filter is van metaalgaas en filtert op 0.2 mm. Het filter is zelfreinigend en heeft een rendement van circa 90 %. Door de doorzichtige achterwand is visuele controle mogelijk. Aansluiting 50 mm. Kleur grijs.

Twee verloopstukken voor 80 mm regenwaterpijp worden meegeleverd.

Prijs incl. btw . . . . . .€ 75,00

 
 

 

 

Ondergronds filter E150

Dit is een filter dat geschikt is voor alle regenwaterinstallaties en wordt ondergronds geplaatst. Grote capaciteit. Geschikt voor dakoppervlakken tot circa 200 m2 . Het filterelement is van kunststof. Alle deeltjes groter dan 1 mm worden verwijderd. Een bijzonderheid van dit filter is dat er tussen ingang en afvoer geen hoogteverschil is. Daardoor is dit filter ook zeer geschikt voor plaatsing in de tank. Aansluitingen: regenwateraanvoer 110 mm, afvoer 110 mm.

Prijs incl. btw . . . . . .€ 149,00

 

 

 

Ondergronds filter E250

Dit is een filter dat geschikt is voor alle regenwaterinstallaties, voor ondergrondse plaatsing, of plaatsing in de tank. Grote capaciteit. Geschikt voor dakoppervlakken tot circa 250 m2. Het filter is van rvs gaas en filtert op 0.2 mm.
Het filter is zelfreinigend en heeft een rendement van 95 %. De aansluitingen zijn 110 mm.
Losse filterelementen met een maaswijdte van 0,1 en 0,5 en 1,0 mm zijn los leverbaar.

Prijs incl. btw . . . . . .€ 209,00
 
       

 Ondergronds filter E500

De jumbo onder de ondergrondse filters, geschikt voor dakoppervlakken tot 500 m2.
Uitneembaar stalen filterelement. Aansluitingen 125 mm.


Prijs incl. btw . . . . . .€ 399,00
 
       Ondergronds fijnfilter CS-1

Dit is een filter dat meestal in de regenwatertank wordt geplaatst.Door een dubbel filtersysteem wordt een zeer goede filtering verkregen. Als eerste wordt het regenwater gefilterd door een horizontaal liggend kunststof filter. (zie E150). Het hierdoor gefilterde water wordt nogmaals gefilterd door een buisvormig textielfilter dat in de tank hangt.

Voordelen:
- Geen vuil meer op de tankbodem
- zeer goede waterkwaliteit, geschikt voor de wasmachine
- filtert tot op 0,02 mm
- filter fungeert gelijk als rustige inloop en tankoverloop
- eenvoudige inbouw

Prijs incl. btw . . . . . .€ 299,00
 
   Plaatsing van een CS1 filter op een OPTI2000 tank. Hierdoor maximale vulling van de tank mogelijk en goede bereikbaarheid van het filter.   Toepassing van een CS-1 fijnfilter voor een keldertank. Het textielfilter hangt in de gesloten 110 mm buis die met het filter onder de grond is ingebouwd. Via het T-stuk loopt het gefilterde water naar de tank. Daar is nog een vlotterschakelaar aangebracht als extra beveiliging tegen overstromen. De tank heeft zelf ook een overloop.

 

 

Fijnfilter voor de wasmachine

Voor extra zekerheid dat er geen kleine vuildeeltjes op de was komen kan dit extra filter worden aangesloten. Het wordt meestal in de buurt van de wasmachine geplaatst. Inhoud 1 liter. Uitneembaar filterelement. Aansluitingen 1 inch.

Prijs incl. btw . . . . . .€ 35,00

 
       

 

 

Zomereik 48 5682 HH Best The Netherlands
Tel.: 0499 392261 e
-mail: info@dbcom.nl